Dewi op het strand in Den Haag - hoe de hypotheekadviseur mijn omzetdoel voor 2019 bepaalde

Hoe de hypotheekadviseur mijn omzetdoel bepaalde

Ondernemen, Persoonlijk

Het is maart 2019. We zijn net terug van onze wereldreis. Terug in ons mini-appartementje in Utrecht. Het is fantastisch om na zo’n lange tijd in elk geval weer een eigen plek te hebben om naar terug te keren, maar eerlijk is eerlijk: als je zo’n enorme vrijheid hebt ervaren, is 36m2 met zijn tweeën en zonder buitenruimte ineens wel heel erg klein. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding van ons huurappartementje ver te zoeken. Het is dus hoog tijd voor een nieuw avontuur: wij gaan op huizenjacht en wij zijn niet bang!

Wishfull thinking

Ik was nét begonnen als ondernemer toen we voor het eerst een bezoek brachten aan een hypotheekadviseur. We waren reuze benieuwd wat onze opties waren. Uiteraard wist ik wel dat ik op dat moment geen hypotheek kon krijgen. Toch denk ik altijd liever in mogelijkheden. We hoopten dat we op alleen het salaris van Koen al een heel eind zouden komen. Maar met deze oververhitte woningmarkt bleek dat al snel wishfull thinking. Naïef? Misschien wel, maar waar een wil is…

Een hopeloos geval?

Niet alleen onze wil was sterk, de hypotheekadviseur zag er ook de humor wel van in. Hoewel ik mij eigenlijk doodschaamde voor onze situatie, vond hij ons geloof ik wel een grappig koppel. Twee jonge mensen. Net op wereldreis geweest. Een jaar lang geleefd van hun spaarrekening. De één nog geen vast contract en de ander net voor zichzelf begonnen. Maar wél een huis willen kopen.

Eerlijk? Ik kon wel door de grond zakken. Gelukkig besloot de hypotheekadviseur om samen met ons de uitdaging aan te gaan. Dat huis zou er komen, maar daar was nog wel wat voor nodig. Op dat moment zat een hypotheek er voor mij inderdaad nog niet in.

“Kom over een jaar maar weer terug”, luidde zijn boodschap.

“Huh, over één jaar al?” Reageerde ik toch lichtelijk verbaasd. Ik wist namelijk niet beter dan dat je als ondernemer pas na 3 jaar een hypotheek zou kunnen krijgen.

“Jazeker. Er zijn gelukkig ook hypotheekverstrekkers, bij wie je als ondernemer na één jaar al een hypotheek kunt aanvragen. We middelen met de 2 jaar ervoor dat je in loondienst heb gewerkt. Of in jouw geval: met een jaar loondienst en een jaar wereldreis. Maar daar komen we wel uit hoor”.

En zo werd mijn omzetdoel bepaald…

Mijn opluchting en enthousiasme waren duidelijk voelbaar, want de hypotheekadviseur ging direct voor ons aan de slag. Hij rekende zich suf en schoof het ene na het andere overzicht onder onze neus.

Ál die cijfertjes. En wát een bedragen…

Het begon mij aan alle kanten te duizelen, maar één ding werd glashelder: ik wist precies hoeveel winst ik in 2019 moest behalen om een hypotheek aan te kunnen vragen. In feite werd op dat moment mijn omzetdoel voor 2019 voor mij bepaald. En wel door de hypotheekadviseur.

En dat betekende nog maar één ding: werk aan de winkel met dat éne doel voor ogen!

Oh oh Den Haag

De afloop is inmiddels bekend. Nu ruim een jaar verder zijn Koen en ik trotse huizenbezitters. En ik moet zeggen: ik ben ook écht trots. Een jaar geleden konden we letterlijk geen kant op, maar door keihard te werken en te durven investeren, hebben wij ons doel bereikt: een eigen plekje in Den Haag. Op 7 minuten fietsen van het strand. Ik kan mijn geluk niet op!

Welk doel heb jij het afgelopen jaar bereikt waar je trots op bent?

Contact

dewi@krachtvancontent.nl
06-55788804

Deel deze blog:

Vorig bericht
Hoe kun jij nou over míjn bedrijf schrijven?
Volgend bericht
Heeft het ondernemen mij daadwerkelijk meer vrijheid opgeleverd?

Lees meer:

Menu